Bernard Edwards - Vigyázz, kalózhajó!

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.690 Ft
Cikkszám: 0160-7-2004
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó/szerző: Bernard Edwards

A Vigyázz, kalózhajó! című könyv két német segédcirkáló rendkívül érdekfeszítő történetét meséli el, s mindazt a pusztítást, melyet a második világháború során a szövetséges hajók között véghezvittek.

Leírás és Paraméterek

A Vigyázz, kalózhajó! című könyv két német segédcirkáló rendkívül érdekfeszítő történetét meséli el, s mindazt a pusztítást, melyet a második világháború során a szövetséges hajók között véghezvittek. Az egyik a 20,3 cm-es ágyúkkal felfegyverzett Admiral Hipper cirkáló, amely gyors volt, hatalmas tűzerővel rendelkezett, és fedélzetén a német haditengerészet jól képzett matrózai szolgáltak. A másik a Hansa Hajótársaság átépített kereskedelmi hajója, a Kandelfels, amelyet 15 cm-es lövegekkel láttak el, és amelynek legénysége elsősorban tartalékosokból állt; ez Pinguin néven járta a tengert. A várakozásokkal ellentétben a tartalékos állomány jelentős veszteségeket okozott a szövetséges hajóparkban, nem kevés dicsőséget szerezve az anyaországnak és saját maguknak. Kezdetektől fogva hadihajóként működő testvérhajója ugyanakkor jóval kevésbé volt eredményes, és igen csúfos véget ért. Ernst Krüdernek, a Pinguin és Wilhelm Meiselnek, az Admiral Hipper kapitányának nagymértékben különbözött a parancsvezetési stílusa - az előbbi azon volt, hogy a lehető legkevesebb ember halálát okozza, míg az utóbbi az elpusztított hajók legénységének számában mérte eredményességét. E könyv szerzője részletesen elmeséli Krüder legmerészebb tettét: a Pinguin kapitány inkább elfogta, mintsem elpusztította a teljes norvég Atlanti Bálnavadászhajó-flottát, ami - véleménye szerint - "óriási katasztrófa" lett volna. Olvashatunk a portyázó, állig felfegyverzett német kalózhajók számára könnyű célpontot jelentő kereskedelmi hajók kapitányainak és matrózainak kivételes bátorságáról és tettrekészségéről is.

Szerző Bernard Edwards
Cím Vigyázz, kalózhajó!
Kiadó Hajja és Fiai Könyvkiadó
Kiadás éve 2004
Oldalszám 208
Kötészet keménytáblás
ISBN 963-932993-2

Akik ezt a terméket megvették

Raktáron
2.699 Ft

Az Atlanti-óceánon zajló csatát a történetírás a legnagyobb tengeri csaták között tartja számon: ez a könyv ezt, az egész háború sorsát meghatározó, éveken át tartó küzdelmet mutatja be részletesen.

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek

Raktáron
3.990 Ft

Minden magyar vízi ember szívét megdobogtatja, hogy létezett egykor egy császári és királyi haditengerészet, amelynek története egy kicsit mindannyiunké - ez a könyv a legértőbb magyar szerző tollából meséli el ezt a történetet.

Raktáron
4.990 Ft

Sajnos csak kevesen vagyunk tisztában az osztrák-magyar tengerészet és haditengerészet történetével, holott az egykori kereskedelmi és hadihajók életének részletes története kiváló korrajz.

Raktáron
2.490 Ft

A haditengerészet története tele van óriási kudarcokkal és melléfogásokkal: alkalmatlan, tehetetlen admirálisok, rosszul tervezett vagy épített hajók, ostoba taktikai és stratégiai húzások töltik meg a haditengerészet könyvének legszégyenletesebb lapjait.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Hajónapló
2019. 07. 23. 11:36:24
Sajnos egyre többször fordul elő, hogy megrendelőink nem veszik át és nem fizetik ki az utánvétes Foxpost-rendeléseket, ezért ezt a fizetési módot egyelőre megszüntetjük.
2019. 07. 08. 15:20:50
Tisztelt Vásárlóink! A nyári szabadságok miatt július 15. és augusztus 31. között a személyes átvétel szünetel. Kérjük, hogy válasszanak további szállítási módjaink közül! Köszönjük.
Hangos termékbemutatóink

Termékbemutató podcastjainkat itt hallgathatod meg!

Ime, a legújabb:

 

Bankkártyás fizetés