Norman Franks - Sötét éj, nagy mélység

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.490 Ft
Cikkszám: 0161-7-1999
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó/szerző: Norman Franks

A könyv a második világháborúban lezajlott repülőgép-tengeralattjáró küzdelmeket mutatja be, amelyek lényegében megfordították az atlanti csata sorsát.

Leírás és Paraméterek

A könyv a második világháborúban lezajlott repülőgép-tengeralattjáró küzdelmeket mutatja be, amelyek lényegében megfordították az atlanti csata sorsát. Megismerhetjük többek között a Luigi Torelli, az első olyan tengeralattjáró történetét, amelyet Leigh-féle fényszóróval felszerelt repülőgép támadott meg; a Swamp hadműveletet, amelynek során Spanyolország földközi-tengeri partvidékén nyolc repülőgép támadta meg az U-343-ast; vagy az U-459-es elsüllyesztését, amikor maga a támadó repülő is találatot kapott, és lezuhant. Nem volt könnyű rátalálni a tengeralattjárókra, ráadásul, ha azok kapitánya úgy döntött, hogy a felszínen maradva felveszi a harcot, az alacsonyan közeledő behemót bombázók bizony jó célpontot nyújtottak az ellenséges lövészeknek. A könyvben olvasható az U-489-est elsüllyesztő Sunderland három még élő túlélőjének a beszámolója; az U-763-as egyik lövésze elmeséli két repülőgép lelövését; tengeralattjárók vagy Ju 88-as távolsági vadászok által lelőtt repülőgépek személyzete pedig arról számol be, hogyan élték túl a lelövést. A sok érdekes élménybeszámoló, valamint a megannyi fotó szemléletesen mutatja be a szövetséges pilóták és a német tengeralattjárók harcát.

Szerző Norman Franks
Cím Sötét éj, nagy mélység
Kiadó Hajja és Fiai Könyvkiadó
Kiadás éve 1999
Oldalszám 300
Kötészet keménytáblás
ISBN 963-9037-54-0

Akik ezt a terméket megvették

Raktáron
189.900 Ft

A vitorlás versenyek nagy része már a rajtnál eldől: ez a GPS-alapú műszer hozzásegít ahhoz, hogy hajónk rajtja a lehető legtökéletesebb legyen. 

Előrendelhető
104.990 Ft

A GPS alapú SpeedPuck már  apró sebességváltozásokat is pontosan és gyorsan visszajelez, így nagy segítséget nyújt a vitorlázóknak a helyes beállításban, trimmelésben és a széltaktikában is.

 

 

Raktáron
13.600 Ft
Szeretné a sporthajózás minden csínját-bínját megismerni, amit egy vérbeli hajós ember hosszú oktatói pályafutása során összegyűjtött? Dr.

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek

Előrendelhető
4.990 Ft

Horthy Miklós politikai megítélése még sok vita tárgya lesz, de azt ritkán vitatják, hogy a Monarchia ellentengernagyaként kiváló tengerésztiszt volt – ez a könyv a magyar kormányzó pályájának ezt a szakaszát mutatja be.

Raktáron
4.990 Ft

Sajnos csak kevesen vagyunk tisztában az osztrák-magyar tengerészet és haditengerészet történetével, holott az egykori kereskedelmi és hadihajók életének részletes története kiváló korrajz.

Raktáron
3.990 Ft

Minden magyar vízi ember szívét megdobogtatja, hogy létezett egykor egy császári és királyi haditengerészet, amelynek története egy kicsit mindannyiunké - ez a könyv a legértőbb magyar szerző tollából meséli el ezt a történetet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


Bankkártyás fizetés