Norman Franks - Sötét éj, nagy mélység

Norman Franks  - Sötét éj, nagy mélység Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.490 Ft
Cikkszám: 0161-7-1999
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó/szerző: Norman Franks

A könyv a második világháborúban lezajlott repülőgép-tengeralattjáró küzdelmeket mutatja be, amelyek lényegében megfordították az atlanti csata sorsát.

Leírás és Paraméterek

A könyv a második világháborúban lezajlott repülőgép-tengeralattjáró küzdelmeket mutatja be, amelyek lényegében megfordították az atlanti csata sorsát. Megismerhetjük többek között a Luigi Torelli, az első olyan tengeralattjáró történetét, amelyet Leigh-féle fényszóróval felszerelt repülőgép támadott meg; a Swamp hadműveletet, amelynek során Spanyolország földközi-tengeri partvidékén nyolc repülőgép támadta meg az U-343-ast; vagy az U-459-es elsüllyesztését, amikor maga a támadó repülő is találatot kapott, és lezuhant. Nem volt könnyű rátalálni a tengeralattjárókra, ráadásul, ha azok kapitánya úgy döntött, hogy a felszínen maradva felveszi a harcot, az alacsonyan közeledő behemót bombázók bizony jó célpontot nyújtottak az ellenséges lövészeknek. A könyvben olvasható az U-489-est elsüllyesztő Sunderland három még élő túlélőjének a beszámolója; az U-763-as egyik lövésze elmeséli két repülőgép lelövését; tengeralattjárók vagy Ju 88-as távolsági vadászok által lelőtt repülőgépek személyzete pedig arról számol be, hogyan élték túl a lelövést. A sok érdekes élménybeszámoló, valamint a megannyi fotó szemléletesen mutatja be a szövetséges pilóták és a német tengeralattjárók harcát.

Szerző Norman Franks
Cím Sötét éj, nagy mélység
Kiadó Hajja és Fiai Könyvkiadó
Kiadás éve 1999
Oldalszám 300
Kötészet keménytáblás
ISBN 963-9037-54-0

Akik ezt a terméket megvették

Raktáron
184.990 Ft

A vitorlás versenyek nagy része már a rajtnál eldől: ez a GPS-alapú műszer hozzásegít ahhoz, hogy hajónk rajtja a lehető legtökéletesebb legyen. 

Raktáron
5.000 Ft

Minden vitorlázó, legyen olimpikon vagy hétvégi túravitorlás, egyben hajója sebességének megszállottja is – mindent megtesz azért, hogy sporteszközéből kihozza a maximumot: ebben segít ez a könyv.

Raktáron
104.990 Ft

A GPS alapú SpeedPuck már  apró sebességváltozásokat is pontosan és gyorsan visszajelez, így nagy segítséget nyújt a vitorlázóknak a helyes beállításban, trimmelésben és a széltaktikában is.

 

 

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek

Raktáron
4.990 Ft

Horthy Miklós politikai megítélése még sok vita tárgya lesz, de azt ritkán vitatják, hogy a Monarchia ellentengernagyaként kiváló tengerésztiszt volt – ez a könyv a magyar kormányzó pályájának ezt a szakaszát mutatja be.

Raktáron
3.490 Ft

Az album az egykori osztrák-magyar hadiflotta legfontosabb illetve magyar nyelvű hajóit mutatja be a szerző festményeivel illusztrálva.

Raktáron
4.990 Ft

Sajnos csak kevesen vagyunk tisztában az osztrák-magyar tengerészet és haditengerészet történetével, holott az egykori kereskedelmi és hadihajók életének részletes története kiváló korrajz.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kedvenc linkjeink

Magyar Vitorlás Szövetség

Szelek Szárnya online vitorlás magazin:

www.sailing.hu

 

 

Hallgasd a SoundCloud-on!

 

 

Internetes vitorlás magazin:

www.sailing.hu

 

 

 

 

 

Linkgyűjtemény: www.linkweb.hu

Bankkártyás fizetés

​MÁR BANKKÁRTYÁVAL IS FIZETHET!