Walter Lord - A Titanic pusztulása

Walter Lord - A Titanic pusztulása Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.490 Ft
Cikkszám: 0140-3-2011
Elérhetőség: Előrendelhető
Szerző: Walter Lord

Immár több mint száz év telt el a világ egykori csodájának tartott óriási utasszállító hajó, a Titanic katasztrófája óta, de a hajó elsüllyedésének története iránt azóta sem csökkent az érdeklődése.

Leírás és Paraméterek

Immár több mint száz év telt el a világ egykori csodájának tartott óriási utasszállító hajó, a Titanic katasztrófája óta, de a hajó elsüllyedésének története iránt azóta sem csökkent az érdeklődése. Walter Lord 1955-ben írta ezt a könyvét az 1912-es hajótörésről, ám a könyv a Titanic-irodalom klasszikusának számít. Sikerének titka nem utolsósorban abban rejlik, hogy a szerző a végzetes éjszaka eseményeit több mint hatvan túlélő visszaemlékezése alapján rakta össze. A felkutatott szemtanúk közül ma már senkivel sem tudnánk beszélni, épp ezért ez a könyv marad a tragédia legfontosabb krónikája. „Mrs. E. D. Appleton tulajdonképpen nem érezte a remegést a hajótestben, csak valami nagyon kellemetlen csikorgó hangot hallott, mint amikor hosszú csíkot hasítanak le egy vég vászonból. J. Bruce Ismay sokkal idegesebb lett. Ügyvezető igazgatója lévén a White Star Line hajózási vállalatnak, ünnepélyes hangulatban indult el a Titanic első útjára. Mr. és Mrs. George A. Harder, egy fiatal nászutas pár odalent az E 50-es kabinban még ébren volt, amikor az ütközés tompa hangját meghallották. Belereszketett az egész óriás, aztán ‘dübörgő, súrlódó hang’ hallatszott a hajó oldala felől. Harder kiugrott az ágyból és a kajütablakhoz rohant. Kinézett, s az üvegen át látta, hogy jégfal sodródik el előtte.”

Szerző Walter Lord
Cím A Titanic pusztulása
Kiadó Partvonal Kiadó
Kiadás éve 2011
Oldalszám 208
Kötészet papírkötés
ISBN 978-963-9910-706

Akik ezt a terméket megvették

Raktáron
184.990 Ft

A vitorlás versenyek nagy része már a rajtnál eldől: ez a GPS-alapú műszer hozzásegít ahhoz, hogy hajónk rajtja a lehető legtökéletesebb legyen. 

Raktáron
5.000 Ft

Minden vitorlázó, legyen olimpikon vagy hétvégi túravitorlás, egyben hajója sebességének megszállottja is – mindent megtesz azért, hogy sporteszközéből kihozza a maximumot: ebben segít ez a könyv.

Raktáron
104.990 Ft

A GPS alapú SpeedPuck már  apró sebességváltozásokat is pontosan és gyorsan visszajelez, így nagy segítséget nyújt a vitorlázóknak a helyes beállításban, trimmelésben és a széltaktikában is.

 

 

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek

Raktáron
4.990 Ft

Horthy Miklós politikai megítélése még sok vita tárgya lesz, de azt ritkán vitatják, hogy a Monarchia ellentengernagyaként kiváló tengerésztiszt volt – ez a könyv a magyar kormányzó pályájának ezt a szakaszát mutatja be.

Raktáron
3.490 Ft

Az album az egykori osztrák-magyar hadiflotta legfontosabb illetve magyar nyelvű hajóit mutatja be a szerző festményeivel illusztrálva.

Raktáron
2.890 Ft

Ma már nehéz elhinni, de valaha ezrek éltek és dolgoztak a „székesfőváros” hajógyáraiban – a budapesti hajógyártás történetét mutatja be az az átfogó mű.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kosár
0 árucikk
Szerzők
Ezeket nézte meg:
Velocitek logo

VELOCITEK:

GPS-alapú kütyük,
hogy jól rajtolj, és okosan
haladj a pályán!