Termékek Menü

Segítség a versenyzéshez

Az első agárdi versennyel hamarosan kezdetét veszi a 2014. évi versenyvitorlás szezon itthoni tavainkon. A hajók csatáját a hajósebesség, beállítás és taktika dönti majd el. Sok vita dúl azon, hogy ezek a tényezők mennyit tesznek hozzá a sikeres versenyeredményekhez, de az biztos, hogy mindegyikre szükség van ahhoz, hogy az utolsó futam után jólesően érhessen partot a csapat.


A tudatos felkészülés mindenképpen hasznos lehet. A trimmeléssel és hajóbeállítással kapcsolatban jó ha ismerünk néhány alapvető szabályt, amelyekről kiváló elméleti munkákat találunk. A hajóvezetésről és a versenyeken alkalmazandó taktikáról sok kiváló vitorlázó írt már könyvet, ezeket is szeretnénk a figyelmükbe ajánlani. A SailingBooks.hu kínálatában érdemes böngészni – nagy segítséget kaphatunk a legfontosabb kérdésekben.


Végezetül a jó rajtolást és a cirkáló- valamint hátszéltaktikai döntéseket ma már kiváló digitális műszer is segítik. Ezek közül ajánljuk az amerikai Velocitek termékeit: a ProStart segítségével nagyon pontosan állhatunk oda a rajtvonalra. A SpeedPuck a kisebb hajókon, szkiffeken; a Shift pedig a nagyobb versenyhajókon tesz jó szolgálatot a szélfordulók taktikai kihasználásában. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
#01 - CSS #02 - UTAN, vagy a footer-be