Termékek Menü

Nézzünk és tanuljunk tőlük: a Laser

Méltán a világ talán legnépszerűbb vitorlás hajóosztálya a Laser. Egyedül vitorlázható, egyszerűen egy személygépkocsi tetején szállítható, ráadásul különböző nagyságú vitorlázattal kiváló vitorlázó élményt nyújt különböző korosztályú és súlyú versenyzőknek.

A hajók gyakorlatilag teljesen egyformák, a versenyeken a helyezést szinte csak a vitorlázótudás dönti el. Nem véletlenül igen régóta olimpiai hajóosztály, és pozíciója megingathatatlan.

Idén június végén július elején a Balaton lesz a globális Laser vitorlázás központja. Balatonfüreden rendezik ugyanis a Laser 4.7 világ- és Európa-bajnokságát, majd ezt követően a Laser Radiál női U21 és a Laser Standard U21 junior-korúak világ- és Európa-bajnokságát. Érdemes tehát körülnézni Balatonfüreden, hiszen a jövő Amerika Kupás versenyzőivel lehet majd találkozni! A versenyről bővebb információk itt találhatók.

Aki pedig kedvet kapott ahhoz, hogy a vitorlázást maga is kipróbálja ezt a hajót, vagy már vitorlázik is egy Laserrel, rendkívül sokat tanulhat az egykori Európa-bajnok Tim Davison könyvéből, aki sok sikeres Laser-vitorlázót kért fel, hogy tanácsaikkal segítsék a fiatalokat. Ezek összefoglalóját nyújtja ez a rendkívül hasznos könyv.  Aki pedig már szinte mindent tud róla, még egy kicsit fejlődhet Frank Bethwaite könyvét használva.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
#01 - CSS #02 - UTAN, vagy a footer-be