Termékek Menü

Frissítsük fel taktikai ismereteinket!

Közelednek az évad első jelentősebb vitorlásversenyei a Balatonon. Ha a hajókat jól felkészítettük, a manővereket kellőképpen begyakoroltuk, akkor a versenyeket elsősorban az alkalmazott taktika dönti el. Az elmúlt fél év azonban senki felett nem múlt el nyomtalanul. Akinek nem volt lehetősége télen is versenyezni, annak nem árthat a taktikai és beállítási ismereteket is végigvenni. Sőt: érdemes ezeket az egész csapattal átbeszélni, közösen sok olyan kérdés felmerülhet, amire egyedül nem gondol az ember. 

A SailingBooks.hu kínálatát ezért az utóbbi napokban elsősorban olyan kötetekkel gazdagítottuk, amelyek egy ilyen beszélgetéshez, elmélkedéshez nyújtanak muníciót.

Akik elsősorban magyar szakirodalmat keresnek, azoknak Bill Gladstone Versenyvitorlás taktika című könyvét ajánljuk, amelyet jól kiegészíthet a norvég Ivar Dedakam Élesedj és gyorsulj című könyve, amely a vitorlák beállításával foglalkozik.

Komolyabb elmélyülést nyújt Malte Philipp könyve, amely nemcsak a taktikával, hanem a felkészüléssel és a széllel is foglalkozik.

Az igazán kifinomult igényűeknek pedig Frank Bethwaite műveit ajánljuk. A High Performance Sailing afféle versenyvitorlázó biblia, ami ebben nincs benne, azt nem is érdemes tudni. A Fast Handling Techniques pedig ezt egészíti ki a rohanógépek: szkiffek, katamaránok, gyors sikló jollék kezelésének finomságaival.

Végül pedig a szabályokról se feledkezzünk meg, hiszen idén kisebb változások is történtek. A nüanszokban kevésbé elmerülni kívánóknak ehhez a The Rules in Practice című könyvet ajánljuk, az alaposabban elmerülni kívánó vitorlázóknak pedig a The Rules Book-ot.

És persze mindenkinek jó szelet!

SailingBooks.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
#01 - CSS #02 - UTAN, vagy a footer-be