Termékek Menü

Segítség a tavaszi hajóvezetői vizsgákhoz

Végre előbújt a nap: Közép-Európában a vitorlázók februárban már alig várják, hogy újra vízre szállhassanak. Néhányan közülük talán még csak egy-két éve ismerkedtek meg ezzel a sportággal, és azt fontolgatják, hogy valamilyen színtű hajóvezetői vizsgát tesznek. Nekik szeretnénk most segíteni néhány tippel, hiszen hamarosan indulnak azok a tanfolyamok, amelyek végén tavasszal már vizsgázni lehet. Utána pedig irány a víz!

Akik a magyar szabályok szerint szeretnének vizsgát tenni, azoknak elsősorban két könyvet ajánlunk a sailingbooks.hu könyvespolcáról. A Sporthajózás című könyv a Hajózási Felügyelet jóváhagyásával készült, és túlmutat a vizsgához kapcsolódó kérdéseken, alaposan összefoglalja a hajózási ismereteket. A Vitorlázás elmélete és gyakorlata című kötet elsősorban a vitorlázóknak készült, kiválóan összegzi a magyar vizeken szükséges ismereteknek.

Aki tengeri hajózásra adja a fejét, annak a Tengeri sporthajózás tankönyvét ajánljuk, amely  a magyar nyelven elérhető anyagok közül a legátfogóbb. Aki esetleg idegen nyelven is tud, persze sok más érdekes anyagot is talál, ezek közül elsősoban a Delius Klasing klasszikusát, a német nyelvű Seemannschaftot ajánljuk figyelmükbe.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
#01 - CSS #02 - UTAN, vagy a footer-be