Termékek Menü

Optimistes alapozás

Az elmúlt hétvégén lezajlott az első idei Optimist válogatóverseny, amely sok magyar vitorlázópalántának nagyon fontos megmérettetés volt a júniusban Balatonföldváron sorra kerülő Európa-bajnokság előtt. Jó volt látni a szépen vitorlázó gyerekeket a vízen, és jó volt látni az értük szorító felnőtteket: edzőket, szülőket a parton.

Az Optimist a legnépszerűbb utánpótlás-hajóosztály a világon, nagy versenyeken több száz hajós mezőnyök jönnek össze, s talán nincs olyan vitorlázó klub, ahol ne lenne legalább néhány belőle. Sajnálatos, hogy a hajónak nincs magyar nyelvű szakirodalma, ezért a nem-vitorlázó szülőknek nehéz dolguk van, ha segíteni akarnak csemetéjüknek.
 
A SailingBooks.hu ezen a problémán azzal kívánt segíteni, hogy kínálatába felvett egy angol és egy német nyelvű, kimondottan az Optimisttel foglalkozó könyvet. Ezek szülőknek, edzőknek jó segítséget nyújtanak, akár az alapokat akarják elmagyarázni a gyerekeknek, akár már az alapvető versenytaktikai elemeknél tartanak. Ezen kívül figyelmükbe ajánljuk Tim Hore: Learn To Sail című kötetét is, amely aprólékosan vezet be a kishajózásba, kiváló tankönyv lehet minden vitorlásiskola számára.
 
Jó szelet és jó felkészülést mindenkinek!
 
(Külön köszönet a CSVI Kupa versenyzőinek, különösen a képen látható versenyzőnek az illusztrációként felhasznált fotóért!)
Tartalomhoz tartozó címkék: hír
#01 - CSS #02 - UTAN, vagy a footer-be