Termékek Menü

Nagy egyéniségek a vitorlázásban

Joshua Slocummal kezdődött, aki először vitorlázta körül egyedül a Földet. Persze a Spray útja óta is számtalan emberfeletti eredmény született a vitorlázásban, amely egyszerre csapatsport, és ezzel egyidőben a nagy egyéniségek gyűjtőhelye is.

Az America’s Cupon elsősorban a csapatok teljesítménye dönt: az 50-200 fős stáb tagjai együtt fejlesztenek, és többen vannak a fedélzeten is. Most mégis a nagy egyéniségekről szeretnénk itt megemlékezni, akik mind-mind lendítettek a vitorlázás megítélésén, presztízsén. Sir Peter Blake számos fantaszikus sportteljesítmány elérése után a környezetvédelem ügyéért áldozta életét. Robin Konx-Johnston megnyerte az első föld körüli szóló vitorlás versenyt.

És persze nem vagyunk híján a nagy egyéniségeknek a magyar vitorlázásban sem. Gondoljunk csak Fa Nándorra vagy a tizenegyszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkasra.

Akit érdekelnek a nagy egyéniségek gondolatai, motivációja és teljesítménye, annak jó szívvel javasoljuk, hogy nézzen körül a SailingBooks.hu könyvespolcán.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
#01 - CSS #02 - UTAN, vagy a footer-be