Termékek Menü

Könyvek, amelyek segítenek vitorlázni tanulni

Az első „nyári” hét után nyilván sokakban éledt fel a vágy, hogy egyszer maguk is vitorlásba üljenek. Számos vitorlásiskolában és -tanfolyamon  lehet megismerkedni a sportággal, s lehet megszerezni – ha valaki feltétlenül papírokra vágyik – a nagyobb hajók vezetéséhez szükséges engedélyeket. Bár a legjobb módszer még ma is az, ha valaki beül egy rutinos vitorlázó mellé egy hajóba, és gyakorol, gyakorol, gyakorol.

Sajnos a magyar nyelvű szakirodalom nem túl bőséges, de ha valaki fel akar készülni a tanfolyamra, vagy akár csak maga akar egy kicsit többet tudni arról, hogy mit miért csinál a barátja a hétvégi vitorlázás során, annak azért tudunk ajánlani néhány könyvet.

Valamikor Tóth Kálmán művei (Vitorlázás; Vitorlázz velünk; Szélcsendben, viharban) jelentették az alapokat a magyar vitorlázóknak. Ezek ma legfeljebb antikváriumokban érhetők el. A SailingBooks.hu véleménye szerint kezdőknek a legjobb ma is kapható könyv Tim Hore Learn To Sail című angol nyelvű könyve. Magyarul Roland Denk németből fordított Vitorlázás - Fitten, egészségesen című könyvecskéjét ajánljuk a kezdőknek. Akik már valamennyi ismerettel rendelkeznek, azok jól felmérhetik tudásukat John Driscoll Vitorlázás haladóknak című interaktív kötetének tanulmányozásával.

Végül azoknak, akik vizsgázni is szeretnének, azt javasoljuk, hogy forgassák a Sporthajózás - a vitorlás és motoros kishajóvezetés elmélete és gyakorlata című könyvet, amely kimondottan a vizsgára történő felkészülést segíti.

Jó tanulást és főleg jó szelet mindenkinek!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
#01 - CSS #02 - UTAN, vagy a footer-be