Termékek Menü

Balatoni Borkalauz - hogy legyen miért kikötni!

Augusztusban sokan készülnek vitorlás túrára a Balatonon. Ma már szerencsére egyre több a jó pince a tó körül, s bármelyik kikötőbe is készüljünk, jó eséllyel tölthetjük az estét néhány jó pohár bor társaságában. Hogy könnyen megtaláljuk, amit keresünk, abban segít a SailingBooks.hu nyári könyvújdonsága, a Balatoni Borkalauz.

Az új kötet rengeteg fotóval, térképpel és számos érdekes háttértörténettel mutatja be a Balaton-környéki borászatokat. A szerzők ügyeltek arra, hogy a bor azért divatos és piedesztálra emelt termék, mert a fogyasztók azonosulni tudnak a nedű előállítójával – a borásszal. Ezért igen komoly munkát fektettek be könyvükbe – minden borásszal illetve a pincék vezetőivel egyenként beszélgettek, s az interjúk alapján készült a kötet. Ez érződik a személyes hangvételen, amely az olvasó számára komoly nyereség: az anekdoták, történetek alapján könnyen választhat magának szimpatikus borászatot vagy borászt, akivel egy-két pohár mellett szívesen eltársalogna.

 A szerzők közel negyven balatoni borászatot és legjobb boraikat mutatják be, méghozzá útvonalakra felfűzve. A borokat Németh Richárd, a WineFlow bloggere mutatja be, értően, a maga könnyen felismerhető stílusában. A szövegeket P. Nagy Ildikó és Náray Vilmos írta, a borászportrékat és a pincéket bemutató képeket Pórszász Áron és Mag Andrea készítette. A kötet modern formavilága Takács Viktória értő munkáját dicséri. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
#01 - CSS #02 - UTAN, vagy a footer-be