Termékek Menü

A jó rajt fél győzelem

A jó rajt fél győzelem – mondogatják gyakran a vitorlás edzők, és ahogy egyre rövidebbek lesznek a pályaversenyek futamai, egyre inkább igazuk is van. Ezért a rajtot nagyon sokat kell gyakorolni, és minden eszközt ki kell használni annak érdekében, hogy optimális helyen, sebességgel és időpontban startoljunk.

A rajtolást legjobban gyakorlással lehet fejleszteni, tehát minél többet kell versenyezni. De legtöbbünknek ilyenkor télvíz idején erre nincs esélye, így számukra az elméleti fejlesztést szeretnénk ajánlani. Az egyik komoly segédeszköz az élversenyzők tapasztalata: kínálatunkban – főleg angol nyelven – számos verseny- és azon belül rajttaktikával foglalkozó könyv is van. Érdemes böngészni őket, elemzéseik részletesek, logikusak és hatékonyak. Vitorlázóknak a karácsonyfa alá is érdemes egy-egy kötetet becsempészni!

A másik csoport a technikai eszközök csoportja. Vegyük például a rajtórákat: a könnyű kezelhetőség, a strapabírás és az egyszerű leolvashatóság kell, hogy jellemezze őket. Kínálatunkban a Ronstan és a Gill rajtórái minden igénynek megfelelnek - csak válogatni kell! Ajándéknak mindegyik kiváló lehet.

Nagyobb hajókra pedig a Velocitek ProStart műszerét ajánljuk, amellyel pontosan bemérhető a ratjvonal, és ezután egészen a rajtlövés pillanatáig mindig pontosan tudjuk, hogy milyen távolságra vagyunk a vonaltól. A J-24 és J-70 osztályokban rendkívüli módon elterjedt műszer a rajt gyakorlásához is kiváló segítséget nyújt.

Érdemes tehát körülnézni kínálatunkban: 5 perces következik – 55, 56, 57. 58, 59 …. most!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
#01 - CSS #02 - UTAN, vagy a footer-be