Paul G. Halpern - Otrantói ütközet

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.590 Ft
Cikkszám: 0162-7-2007
Gyártó/szerző: Paul G. Halpern

Noha Horthy Miklóst Magyarországon elsősorban a két világháború közöti Magyarország kormányzójaként szokta értékelni a történetírás, Horthy valójában komoly szerepet játszott az első világháború adriai haditengerészeti küzdelmeiben is – s ez a könyv éppen ennek a küzdelemnek az egyik legfontosabb csatáját mutatja be, amelyet a monarchia részéről Horthy – ekkor még sorhajókapitányi rendfokozatban – irányított.

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-01-31

Leírás és Paraméterek

Noha Horthy Miklóst Magyarországon elsősorban a két világháború közöti Magyarország kormányzójaként szokta értékelni a történetírás, Horthy valójában komoly szerepet játszott az első világháború adriai haditengerészeti küzdelmeiben is – s ez a könyv éppen ennek a küzdelemnek az egyik legfontosabb csatáját mutatja be, amelyet a monarchia részéről Horthy – ekkor még sorhajókapitányi rendfokozatban – irányított. Az ismert angol-amerikai történész szerző, Paul G. Halpern kiemeli, hogy az első világháborúban a Földközi-tenger körzetében az otrantói csata volt a szembenálló hadihajók által vívott legnagyobb ütközet. Hangsúlyozza, hogy ez a tengeri összecsapás bátran nevezhető a Földközi-tenger Skagerrakjának, amennyiben mindkét csatában egy gyengébb flotta intézett rohamot egy erősebb ellen, amelyben a gyengébb flottának sikerült elmenekülnie, miután jóval nagyobb kárt okozott az ellenfelének, mint amennyit maga elszenvedett. Hiszen elsüllyesztettek két rombolót, egy szállítóhajót és tizennégy zárvédő felfegyverzett gőzöst (driftert), miközben ők maguk egyetlen hajót sem veszítettek. Otrantó azonban összetettségében meghaladta Skagerrakot (Jütlandot): ugyanis mindkét fél oldalán valóságos szerepet játszottak a repülőgépek és a tengeralattjárók. Az otrantói csata mindezen felül multinacionális jellegű összecsapás volt, mivel az egyik oldalon az osztrák–magyar, míg a másikon a brit, az olasz és a francia flottaerők harcoltak. A szerző végezetül hangsúlyozza, hogy az osztrák–magyar hajóhad a világháborúban olyan nagy tengeri hatalmakkal került szembe, mint Olaszország, Nagy-Britannia, Franciaország, az Egyesült Államok valamint Japán, és végig kitűnően megállta a helyét, ura maradt az Adriának.

Akik ezt a terméket megvették

Raktáron
189.900 Ft

A vitorlás versenyek nagy része már a rajtnál eldől: ez a GPS-alapú műszer hozzásegít ahhoz, hogy hajónk rajtja a lehető legtökéletesebb legyen. 

Raktáron
5.000 Ft

Minden vitorlázó, legyen olimpikon vagy hétvégi túravitorlás, egyben hajója sebességének megszállottja is – mindent megtesz azért, hogy sporteszközéből kihozza a maximumot: ebben segít ez a könyv.

Előrendelhető
104.990 Ft

A GPS alapú SpeedPuck már  apró sebességváltozásokat is pontosan és gyorsan visszajelez, így nagy segítséget nyújt a vitorlázóknak a helyes beállításban, trimmelésben és a széltaktikában is.

 

 

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek

Raktáron
4.990 Ft

Sajnos csak kevesen vagyunk tisztában az osztrák-magyar tengerészet és haditengerészet történetével, holott az egykori kereskedelmi és hadihajók életének részletes története kiváló korrajz.

Raktáron
3.990 Ft

Minden magyar vízi ember szívét megdobogtatja, hogy létezett egykor egy császári és királyi haditengerészet, amelynek története egy kicsit mindannyiunké - ez a könyv a legértőbb magyar szerző tollából meséli el ezt a történetet.

Raktáron
2.690 Ft

A Vigyázz, kalózhajó! című könyv két német segédcirkáló rendkívül érdekfeszítő történetét meséli el, s mindazt a pusztítást, melyet a második világháború során a szövetséges hajók között véghezvittek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


Hajónapló
2018. 12. 07. 11:08:05
Időben rendelje meg a karácsonyi ajándékot Kérjük időben rendeljék meg a karácsonyi ajándékokat, mert ebben az időszakban hosszabbodnak a kiszállítási idők.
2018. 12. 04. 22:59:04
Mikulás akció Spinlock Easy Lite automata mentőmellény két napig csak 39.900 Ft!
Akciós termékek
214.990 Ft 160.000 Ft
Hangos termékbemutatóink

Termékbemutató podcastjainkat itt hallgathatod meg!

Ime, a legújabb:

 

Bankkártyás fizetés