Termékek Menü

Holló Szilvia Andrea, Zsigmond Gábor - A fatestű bárkától a tengerjáró óriásig – Hajóépítés Budapesten

Ár:
2.890 Ft
Cikkszám: 0172-4-2013
Elérhetőség: Előrendelhető
Gyártó/szerző: Holló Szilvia Andrea, Zsigmond Gábor

Ma már nehéz elhinni, de valaha ezrek éltek és dolgoztak a „székesfőváros” hajógyáraiban – a budapesti hajógyártás történetét mutatja be az az átfogó mű.

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Dulin Jenő - Csomók Dulin Jenő - Csomók
2.390 Ft
Duncan Kent - The Insider's Guide To Choosing and Buying A Yacht  Duncan Kent - The Insider's Guide To Choosing and Buying A Yacht
6.990 Ft

Leírás és Paraméterek

Ma már nehéz elhinni, de valaha ezrek éltek és dolgoztak a „székesfőváros” hajógyáraiban – a budapesti hajógyártás történetét mutatja be az az átfogó mű. Egykor a vadregényes, szabályozatlan mederben futó Duna vizét vitorlával és evezővel hajtott hajók járták, sodrásiránnyal szemben pedig állati, vagy emberi erővel vontattak. A reformkor idején gróf Széchenyi Istvánnak köszönhetően indult meg a gépi hajózás. Később kialakult a hajógyártás, s hajógyári munkásnak, különösen szakmunkásnak lenni komoly előrelépést jelentett a vidékről – a jobb élet reményében – a fővárosba érkező emberek számára. S a gyárak nem csak munkalehetőséget adtak, kulturális életük is pezsgő volt, saját könyvtárak, dalárdák, színházi előadások, sportesemények nyújtottak tartalmas szórakozási lehetőségeket az alkalmazottaknak. Az 1945 utáni években először jóvátételként, majd később már a tervgazdálkodás részeként tömegével készültek a Szovjetunió, illetve a szocialista tábor többi országa számára a folyami, illetve tengeri személyszállító és teherhajók. A „vörös birodalom” összeomlásakor azonban a magyar hajóépítés nem tudott megbirkózni a gazdasági átalakulás teremtette új helyzettel. A bőségesen illusztrált munka a tudományos ismeretterjesztés szép példája, amely méltán tarthat igényt a szakma, s – könnyen érthető, olvasmányos nyelvezetének köszönhetően – a szélesebb olvasóközönség figyelmére is.

Szerző Holló Szilvia Andrea, Zsigmond Gábor
Cím A fatestű bárkától a tengerjáró óriásig – Hajóépítés Budapesten
Kiadó Holnap Kiadó
Kiadás éve 2013
Oldalszám 252
Kötészet papírkötés
ISBN 978-963-349-056-3

Akik ezt a terméket megvették

Raktáron
4.950 Ft

Az első magyar nyelven megjelent és gyermekeknek készült vitorlás könyvet tartja a kezében az olvasó – vitorlázó apukák, anyukák, nagyszülők figyelem! A könyv a Brit Vitorlás szövetség (RYA) gondozásában készült, elképesztően szép rajzokkal, ábrákkal, a gyermekek nyelvén szólva tanítja meg a vízilurkókat mindenre, ami a vitorlázás tanulása folytán fontos lehet.

Raktáron
13.600 Ft
Szeretné a sporthajózás minden csínját-bínját megismerni, amit egy vérbeli hajós ember hosszú oktatói pályafutása során összegyűjtött? Dr.
Raktáron
1.890 Ft
A világtörténelem talán leghíresebb hajójának történetét ez a gyermekkönyv sok vidám rajzzal és érdekes információval hozza közelebb a gyerekekhez.

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek

Raktáron
2.390 Ft

Dulin Jenő csomókról szóló könyvében ötven csomó kötésmódját, alkalmazását, néhány esetben a történetét és angol illetve német-holland elnevezését is megtalálhatjuk.

Előrendelhető
18.990 Ft

Világszerte több mint 75.

Előrendelhető
6.990 Ft
Új vagy használt vitorlást szeretne vásárolni? - ez az (angol nyelvű) könyv nagy segítségére lehet abban, hogy ne csalódjon, amikor túrákra indul vagy netán versenyeken vesz részt a választott hajóval.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!