Termékek Menü

Velocitek SpeedPuck

Ár:
199.900 Ft
Cikkszám: 0180-99-094922136589
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó/szerző: Velocitek

A GPS alapú SpeedPuck már  apró sebességváltozásokat is pontosan és gyorsan visszajelez, így nagy segítséget nyújt a vitorlázóknak a helyes beállításban, trimmelésben és a széltaktikában is.

 
Szín: Szürke
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Bill Gladstone - Versenyvitorlás taktika  Bill Gladstone - Versenyvitorlás taktika
6.000 Ft
Ivar Dedekam - Élesedj és gyorsulj Ivar Dedekam - Élesedj és gyorsulj
6.000 Ft

Leírás és Paraméterek

Jollékon vagy kisebb tőkesúlyos hajókon gyakran nem lehet hagyományos sebességmérőt használni, így a kormányos csak érzékszerveire van utalva abban, hogy a hajója sebességét megítélje. A SpeedPuck már egy nagyon apró sebességváltozást is pontosan és gyorsan visszajelez, így hihetelenül nagy segítséget nyújt a vitorlázóknak a helyes beállításban, trimmelésben és a széltaktikában is.

A SpeedPuck használatához nem kell lyukat fúrni a hajótestbe vagy bonyolult műszer-összehangolást végezni. A műszer GPS-alapú, a Doppler-elv alapján működik, s másodpercenként kétszer frissül. Nem kell kalibrálni, beállítani, kezelése hihetetlenül egyszerű.

A műszeren megjelenő 2,7 cm-es, nagy kontrasztú LCD-képernyőn megjelenő számokat távolabbról is könnyű leolvasni. Az árbocon elhelyezett műszer még rossz látási viszonyok között is nagy segítséget nyújt a kormányosnak vagy a taktikusnak minden 40 lábnál kisebb hajón. 

A sebességmérésen kívül a SpeedPuck az irányt is figyeli, és grafikusan visszajelzi, hogy változott-e a szélirány: lepörgésben vagy élesedésben haladunk-e. A kijelzőn egy gombnyomással megjeleníthető az irányszög, a pillanatnyi sebesség (VOG) vagy a maximális sebesség is. 

Akik ezt a terméket megvették

Raktáron
7.990 Ft

A Velocitek Speed Puck műszer felszereléséhez szükséges kör alakú tartó (cradle). Legegyszerűbben  egy felragasztható tépőzárral (Dual Lock Rectangle) rögzíthető a deckre, de fel is lehet csavarozni. Külön csak akkor kell megvásárolni, ha a műszert két hajón használjuk, így mindkét hajón lehet egy tartó, amelyekbe a műszer könnyen bepattintható.

Hasonló termékek

Előrendelhető
264.900 Ft
A Velocitek megalkotta a jollésok kedvenc digitális kompaszát: a Prism kategóriájában a legkönnyebb, rendkívül jól látható kijelzővel rendelkezik, és a legfontosabbat tudja, ami elvárható egy kompasztól - pontosan jelzi a hajó irányszögét.
Előrendelhető
399.900 Ft
A világ legjobb vitorlázói használják, hogy rajtjuk tökéletes legyen: továbbfejlesztett formában is elérhető a legendás ProStart műszer.
Előrendelhető
37.900 Ft
A tengeri navigáció és a vitorlás versenyek rendezésének nélkülözhetetlen, ikonikus eszköze ez a kézi iránymérő tájoló, amelynek segítségével bármilyen nehéz időjárási helyzetben és hullámzó vízen is lehet olvasni egy tárgy irányszögét.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
#01 - CSS #02 - UTAN, vagy a footer-be